Το ρολό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι είναι μία πεντανόστιμη συνταγή που είναι ιδανική για καλοκαίρι!
Συστατικά
Χρόνος 45 λεπτά
4 μερίδες
πηγή
Συστατικά
- Για τη βινεγκρέτ: 100γρ πορτοκάλι χυμό
- 5 γρ μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- 340 γρ ηλιέλαιο
- 400 γρ ζωμός κοτόπουλο
- 30 γρ σταφίδες
- 10 γρ κουκουνάρι
- 10 γρ αμύγδαλο
- Λίγο βούτυρο
- Μαϊντανό
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 πακέτο Μπέικον
- Τον κρόκο από 1 αυγό
- Κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανό
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ανοίγουμε το φιλέτο στην μέση και το στρώνουμε πάνω σε 4 φέτες μπέικον οι οποίες ακουμπάνε σε αλουμινόχαρτο.
- Παίρνουμε ότι έμεινε από το κοτόπουλο και το χτυπάμε στο μπλέντερ αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κρέμα και κρόκο.
- Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και προσθέτουμε. Κοιτάμε το μείγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε. Σφίγγουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε για 7-8 λεπτά σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει
- Βάζουμε το κους κους σε μια μπασίνα, ζεσταίνουμε τον ζωμό ρίχνουμε σταδιακά και σκεπάζουμε με μεμβράνη περιμένοντας να βράσει από τους ατμούς.
- Ανοίγουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζωμό.
- Σοτάρουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και τα τρίβουμε.
- Ψιλοκόβουμε και τις σταφίδες τον μαϊντανό το ξύσμα και τα προσθέτουμε μέσα στο κους κους μαζί με λίγο βούτυρο και βινεγκρέτ.
- Βάζουμε σε μια κανάτα δοσομετρητή όλα τα υλικά της βινεγκρέτ εκτός από το ηλιέλαιο.
- Χτυπάμε και σταδιακά ρίχνουμε το λάδι. Δοκιμάζουμε αλάτια και πιπέρια.
- Ξετυλίγουμε το κοτόπουλο το στεγνώνουμε και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά. Βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180οC.
Χρόνος 45 λεπτά
4 μερίδες
πηγή
Δημοσίευση σχολίου